Hasonlósagi diagram - Fodor Tamás vezetési tanácsadó, coach webshopja és blogja

Fodor Tamás vezetési tanácsadó

Kis- és középvállalatok
fejlődését segítem!


MENEDZSERWEBSHOP

Likvidítás tervezés Projekt tervezés Gantt diagram SWOT analízis Pareto diagramPénzügyi tervezés KontrollingGondolati térkép

Telefon: 06305005729
Tartalomhoz ugrás
Fodor Tamás, KJ-Shiba hasonlósági diagram
A módszer neve a kidolgozó japán professzorok neveinek kezdőbetűiből ered (Kawakita Jiro és Shoji Shiba). Ez egy hasonlósági diagram, amely a Mi a probléma?” típusú kérdések megválaszolására alkalmas. A nyelvi adatokat dolgozza fel azok csoportosításán és strukturálásán keresztül. Nagyon hatékony, egyénileg és csoportban is használható módszer.
 
Gondoljunk egy értekezletre, amelyen sok-sok hozzászólás hangzik el. Az egyik résztvevő a részletekről beszél, a másik már a fejében összeállt következtetésekről, a harmadik mindkettőről és van, aki egészen másról. Nehéz az értekezleteken elhangzottakat összefoglalni és a következtetéseket levonni. Egy-egy értekezlet akár fél napot is igénybe vehet. Ha bevezetjük a szöveges adatok fogalmát, amely alatt tényeket tükröző mondatokat értünk, és megtanuljuk e szöveges adatok feldolgozását, akkor lényeges hatékonyság javulást érhetünk el a különböző problémák feltárásában és megoldásában.
1000 Ft
Kosárba
Vissza a tartalomhoz